Fragile X International

About Us

Fragile X International is een nieuwe internationale non-profit organisatie (INPO) die zal worden gevestigd in België. Fragiele X verenigingen uit alle landen van de wereld zijn van harte welkom zich aan te sluiten bij Fragile X International, zodra het proces van vestiging afgerond is.

Vision

Mensen met fragiele X zijn gelijkwaardig aan ieder ander en moeten ook dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als ieder ander. Onze visie is dat - overal ter wereld - iedereen met het fragiele X syndroom (FXS) of met met een aandoening die gerelateerd is aan de fragiele X premutatie (FXPAC) een gelukkig leven kan leiden. 
 
Fragile X International is een netwerk waarin mensen met fragiele X centraal staan. FXS is geen ziekte en als Fragile X International zullen we in de maatschappij overal pleiten voor sociale inclusie van mensen met fragiele X. Dat betekent dat mensen met fragiele X zich niet hoeven aan te passen aan de maatschappij, maar dat de maatschappij hen aanvaardt zoals ze zijn. Om dit ook in de praktijk uit te dragen, zullen landelijke fragiele X organisaties - onze leden - aangemoedigd worden in hun besturen minimaal één iemand op te nemen met FXS. Ook zullen we steun bieden aan een ieder die te maken heeft met een aandoening die gerelateerd is aan de fragiele X premutatie (FXPAC).
 

Missie

Fragile X International is een netwerk bestaande uit fragiele X verenigingen uit allerlei landen. In het netwerk werken zij samen om duidelijk te maken dat de bijzondere eigenschappen van mensen met fragiele X waarde toevoegen aan de samenleving. 

Onze doelstellingen zijn: de kennis vergroten over de sterke kanten van mensen met FXS; naar voren brengen welke ondersteuning zij kunnen gebruiken; bekendheid vergroten van en onderzoek aanmoedigen naar FXPAC; en we willen kennis delen, zodat op een dag FX zal worden gezien als iets belangrijks in de samenleving.
 Updates and Events

Membership

Fragile X International
Full Members

The Founding Members of Fragile X International.

Read more
Fragile X International
Associate members

Associate Membership is available to corporations and non-family associations.

Read more

Contact us